PIPOTE DE PUI CU SOS
Timp necesar: 40 minute
4 portii
Timp necesar: 40 minute
4 portii
Ingrediente:
600 g pipote de pui
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
300 ml rosii pasate
2 foi de dafin
5 linguri de ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Pipotele trebuiesc mai intai verificate, curatate de impuritati si spalate bine cu apa. Dupa aceea se pun la calit in 3-4 linguri de ulei cu 2 foi de dafin si putin piper cca 10 minute,
Pipotele trebuiesc mai intai verificate, curatate de impuritati si spalate bine cu apa. Dupa aceea se pun la calit in 3-4 linguri de ulei cu 2 foi de dafin si putin piper cca 10 minute,
pana se rumenesc putin.
Separat se caleste ceapa tocata marunt in 2 linguri de ulei pana devine aurie, dupa care se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare si ardeiul gras tocat marunt.
Se calesc 5 minute si apoi se pun peste pipote.
Timp de 10 minute se vor lasa la foc mediu cu capacul pus pentru a se inabusi bine, verificand sa nu scada prea mult, dar daca se intampla se completeaza cu putina apa fierbinte.
Adaugam apoi 300 ml rosii pasate si le mai lasam 20 de minute pe foc potrivit.
Adaugam apoi 300 ml rosii pasate si le mai lasam 20 de minute pe foc potrivit.
Spre sfarsit se condimenteaza dupa gust cu sare, iar la final se adauga patrunjelul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu