Translate

joi, 31 ianuarie 2013

MAMALIGA CU BRANZA SI SMANTANA

Timp de necesar: 30 minute
3 portii


Se alege o cana pentru a masura malaiul si apa pentru ca proportia malai-apa este de 1 la 4, adica 1 cana de malai la 4 cani de apa. Eu am ales pentru masura o cana de 300 ml, in felul acesta au iesit doar 3 portii. Deci:



Ingrediente:
1 cana de malai
4 cani de apa (1200 ml)
sare
branza sarata
smantana
unt

 


 
Mod de preparare:

Se pune apa (1.2 litri) la fiert impreuna cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba se da focul mic si se adauga o mana de malai in forma de ploaie amestecand bine de tot cu lingura de lemn sa se sparga toate cocoloasele. Se lasa la fiert (cca 5 minute) la foc domol pana are consistenta unei paste.
Se adauga si restul de malai tot in forma de ploaie, amestecand continuu si se lasa la fiert in continuare cca 20 de minute, depinde de cat de groasa doreste fiecare sa fie mamaliga. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda rau si sa se afume. 


Mamaliga este gata cand toata apa a fost absorbita si aluatul s-a ingrosat destul cat sa nu curga de pe lingura ca o crema moale. De asemenea, cand este gata mamaliga incepe sa scoata un fasait si atunci poti opri focul.
Se rastoarna pe un platou si se serveste calda cu diverse preparate: sarmale, peste cu usturoi, tochitura de pui sau de porc, smantana cu branza, ou ochi etc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu