CIORBA CU OS DE PORC
Timp de necesar: 120 minute
Timp de necesar: 120 minute
Portii: 6
Ingrediente:
1 os de porc, mare cu carne
1 morcov
1 radacina de telina
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
2 cepe
1 cartof
1 ardei gras
1 ou
1 legatura patrunjel
3 linguri bulion
ulei, sare, piper
1 os de porc, mare cu carne
1 morcov
1 radacina de telina
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
2 cepe
1 cartof
1 ardei gras
1 ou
1 legatura patrunjel
3 linguri bulion
ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Se pune osul la fiert cu 1 lingurita de sare pentru ca sangele sa iasa mai repede din el. Dupa 10 minute de clocotit se arunca apa si se pune osul la fiert in alta oala cu apa fierbinte, sare si 2 linguri de ulei. Dupa 40 de minute de clocotit se pun legumele tocate marunt, in afara de ardeiul gras pe care il punem odata cu bulionul.
Se pune osul la fiert cu 1 lingurita de sare pentru ca sangele sa iasa mai repede din el. Dupa 10 minute de clocotit se arunca apa si se pune osul la fiert in alta oala cu apa fierbinte, sare si 2 linguri de ulei. Dupa 40 de minute de clocotit se pun legumele tocate marunt, in afara de ardeiul gras pe care il punem odata cu bulionul.
Se lasa la fiert o jumatate de ora, pana se inmoaie legumele. Adaugam ardeiul gras, bulionul, sare si piper dupa gust si mai lasam la fiert inca 20 de minute. La final punem ou batut si patrunjelul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu