FRIPTURA DE PORC CU VIN ALB LA CUPTOR
Timp de preparare: 10 minute
Timp de marinat: 1 ora
Timp de gatire: 2 ore
Timp de preparare: 10 minute
Timp de marinat: 1 ora
Timp de gatire: 2 ore
Ingrediente:
pulpa de porc cu grasime
150 ml vin alb demi dulce
3 linguri ulei
5 catei de usturoi
sare
piper
boia dulce
cimbru
busuioc
foi de dafin
150 ml vin alb demi dulce
3 linguri ulei
5 catei de usturoi
sare
piper
boia dulce
cimbru
busuioc
foi de dafin
Mod de preparare:
Se spala carnea, se unge cu ulei se condimenteaza bine, se pun 2 foi de dafin si cateii de usturoi zdrobiti cu latul cutitului, vinul, se acopera cu folie de aluminiu si se da la frigider pentru o ora sa se marineze.
Se spala carnea, se unge cu ulei se condimenteaza bine, se pun 2 foi de dafin si cateii de usturoi zdrobiti cu latul cutitului, vinul, se acopera cu folie de aluminiu si se da la frigider pentru o ora sa se marineze.
Dupa ce aromele au patruns bine in carne se baga tava acoperita, in cuptorul bine incins, la foc mediu, pentru cca 2 ore.
Dupa o ora si 40 de minute se da la o parte folia de aluminiu cu atentie la aburii fierbinti si se mai lasa cca 20 de minute sa se rumeneasca deasupra.
Dupa o ora si 40 de minute se da la o parte folia de aluminiu cu atentie la aburii fierbinti si se mai lasa cca 20 de minute sa se rumeneasca deasupra.
Se poate servi cu garnitura de cartofi cu unt la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu