Translate

marți, 30 octombrie 2012

CLATITE CLASICE

Timp necesar: 30 minute
11 clatite




Ingrediente:
2 oua
1 lingura zahar
10 linguri cu varf faina
300 ml lapte
300 ml apa minerala
sare
rom
ulei

pentru umplut
crema de ciocolata (Finetti, Nutella, etc.)
dulceata sau gem

Mod de preparare:
Se bat cele 2 oua cu putina sare, se adauga zahar, rom,


faina, lapte,


apa minerala amestecand bine dupa fiecare ingredient pana devine un aluat subtire si cremos.


Tigaia incinsa bine se unge cu 2-3 picaturi de ulei. Punem in tigaie un polonic de aluat rotind tigaia in sens circular pana ce aluatul se intinde pe toata suprafata. Se coace la foc mediu. 


Dupa cca 2 minute se intoarce clatita cu o spatula si se lasa cca 1 minut. Cand este gata se aseaza pe o farfurie si se continua la fel si cu celelalte clatite (ungem tigaia, turnam aluatul etc). Clatitele sunt foarte bune umplute cu orice (dulceata, gem, finetti, branza, miere etc).

Un comentariu: