SUPA DE GALUSTI
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 50 minute
6 portii
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 50 minute
6 portii
Ingrediente:
o jumatate de piept de pui dezosat
2-3 cepe
3 morcovi
2 radacini pastarnac
1 radacina patrunjel
1 bucata de telina
1 legatura de patrunjel
sare, piper
2 linguri de ulei
Pentru galusti:
2 oua
8 linguri de gris
1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la fiert in 3 litri de apa cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se aduna toata spuma care se formeaza deasupra.
Dupa ce am adunat spuma adaugam si legumele intregi si le lasam sa fiarba pana sunt moi, cca 40 de minute.
o jumatate de piept de pui dezosat
2-3 cepe
3 morcovi
2 radacini pastarnac
1 radacina patrunjel
1 bucata de telina
1 legatura de patrunjel
sare, piper
2 linguri de ulei
Pentru galusti:
2 oua
8 linguri de gris
1 lingura de ulei
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cuburi si se pune la fiert in 3 litri de apa cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de sare. Cand incepe sa fiarba se aduna toata spuma care se formeaza deasupra.
Dupa ce am adunat spuma adaugam si legumele intregi si le lasam sa fiarba pana sunt moi, cca 40 de minute.
Separat pregatim aluatul de galusti. Batem cu furculita cele 2 oua cu putina sare, adaugam 8 linguri mari pline cu gris si 1 lingura de ulei. Aluatul trebuie sa fie consistent dar moale.
Dupa ce legumele au fiert le scoatem impreuna cu carnea si lasam supa sa fiarba in continuare. Carnea din supa se poate folosi la salata de boeuf.
Cu o lingura luam din aluatul de galusti si punem in supa care fierbe pana terminam tot aluatul. Prima data este bine sa bagam putin lingura in supa fierbinte si apoi sa luam din aluat, in felul acesta aluatul nu ramane lipit de lingura.
Cu o lingura luam din aluatul de galusti si punem in supa care fierbe pana terminam tot aluatul. Prima data este bine sa bagam putin lingura in supa fierbinte si apoi sa luam din aluat, in felul acesta aluatul nu ramane lipit de lingura.
Galustile se fierb cca 10-15 minute.
Morcovul se taie rondele si se pune in supa, impreuna cu patrunjelul tocat marunt atunci cand supa este gata.
Morcovul se taie rondele si se pune in supa, impreuna cu patrunjelul tocat marunt atunci cand supa este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu