CHIFTELE DIN CARNE DE PORC
Desi multe persoane prefera chiftelele din carne de porc, ele pot fi facute si din carne de pui, de curcan sau chiar din file de peste. Este un preparat din bucataria romaneasca pe care l-am invatat de la mama mea si poate fi servit atat ca aperitiv cat si insotit de diferite garnituri.
Desi multe persoane prefera chiftelele din carne de porc, ele pot fi facute si din carne de pui, de curcan sau chiar din file de peste. Este un preparat din bucataria romaneasca pe care l-am invatat de la mama mea si poate fi servit atat ca aperitiv cat si insotit de diferite garnituri.
Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 20 minute
cca 40 de chiftele
Timp de gatire: 20 minute
cca 40 de chiftele
Ingrediente:
1 kg carne tocata porc
2 oua
2 cepe
1 morcov
1 cartof mare
1 felie de paine
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde
marar verde
cateva linguri de faina
sare
piper
boia
cimbru
busuioc
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartoful se spala si se pune intreg, cu tot cu coaja la fiert, pana se inmoaie si intra furculita usor in el. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare se calesc in putin ulei pana devin usor lucioase si moi.
Intr-un castron mare se pune carnea tocata marunt, 2 oua, verdeata tocata marunt, usturoiul zdrobit, felia de paine inmuiata in apa sau lapte si apoi stoarsa bine, cartoful fiert si pasat cu furculita dupa ce s-a racit, morcovul si ceapa calite si condimentele. Se framanta tot amestecul bine de tot pana devine o pasta. Putem gusta din ea putin pentru a vedea daca are destula sare.
1 kg carne tocata porc
2 oua
2 cepe
1 morcov
1 cartof mare
1 felie de paine
4-5 catei de usturoi
patrunjel verde
marar verde
cateva linguri de faina
sare
piper
boia
cimbru
busuioc
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cartoful se spala si se pune intreg, cu tot cu coaja la fiert, pana se inmoaie si intra furculita usor in el. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare se calesc in putin ulei pana devin usor lucioase si moi.
Intr-un castron mare se pune carnea tocata marunt, 2 oua, verdeata tocata marunt, usturoiul zdrobit, felia de paine inmuiata in apa sau lapte si apoi stoarsa bine, cartoful fiert si pasat cu furculita dupa ce s-a racit, morcovul si ceapa calite si condimentele. Se framanta tot amestecul bine de tot pana devine o pasta. Putem gusta din ea putin pentru a vedea daca are destula sare.
Pregatim un castron cu apa in care vom inmuia degetele, din cand in cand, pentru ca pasta devine lipicioasa si greu de modelat. Punem cateva linguri de faina intr-o farfurie pentru a tavali chiftelele prin ea.
Cu o lingura luam din pasta atat cat dorim sa fie chifteaua de mare si incepem sa o modelam intre palme, dupa care trecem chifteaua astfel formata prin faina. Scuturam chifteaua de excesul de faina si o asezam pe un platou. Cand am reusit sa modelam 5-6 chiftele punem uleiul la incins intr-o tigaie si trecm mai departe la modelat.
Cu o lingura luam din pasta atat cat dorim sa fie chifteaua de mare si incepem sa o modelam intre palme, dupa care trecem chifteaua astfel formata prin faina. Scuturam chifteaua de excesul de faina si o asezam pe un platou. Cand am reusit sa modelam 5-6 chiftele punem uleiul la incins intr-o tigaie si trecm mai departe la modelat.
Chiftelele astfel pregatite se pun la prajit in uleiul bine incins. Din cand in cand trebuie adunata cu o lingura spuma care se formeaza pe marginile tigaii pentru a pastra limpede uleiul.
Cand s-au colorat usor le intoarcem sa se prajeasca si pe partea cealalta, apoi le scoatem pe servetele uscate pentru a se scurge excesul de ulei din ele.
Cand s-au colorat usor le intoarcem sa se prajeasca si pe partea cealalta, apoi le scoatem pe servetele uscate pentru a se scurge excesul de ulei din ele.
Chiftelele sunt foarte bune cu orice fel de carne si pot fi facute si de dimensiuni mai mici atunci cand le servim la o petrecere ca aperitive puse pe scobitori cu rosii cherry. Pofta buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu