Translate

sâmbătă, 22 septembrie 2012

CIORBA DE VACUTA
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 2 ore
6 portii
 


















Ingrediente:

650 g carne de vita si os
2 morcovi
1 radacina de pastarnac
1 bucata radacina de telina
2 radacini de patrunjel
2 cepe albe
o jumatate de ardei gras
3 linguri bulion
1 ou
1 legatura patrunjel verde
sare
piper
2-3 linguri ulei
 
Mod de preparare:

Carnea de vita se portioneaza in bucati mici, se spala bine si se pune la fiert cu putina sare intr-o cratita mai mica. Se clocoteste cca 10 minute pana iese spuma. 
Se arunca apa, se clateste carnea si se pune din nou la fiert pentru 1 ora, intr-o alta oala cu cca 3 litrii de apa fierbinte, putina sare si 2-3 linguri de ulei. 
Cat timp fierbe carnea, curatam legumele, le spalam si le tocam. Dupa o ora punem si legumele la fiert pana se inmoaie, adunand spuma care se formeaza. Cu 20 de minute inainte sa stingem focul, punem bulionul, saram si condimentam dupa gust. La final batem oul cu o lingurita de otet pentru a se desface mai bine in ciorba. Stingem focul si punem patrunjel tocat sau leustean. Este foarte buna si cu bors sau smantana si ardei iute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu