Translate

vineri, 14 septembrie 2012

FRIGARUI DIN CARNE DE PUI SI PORC

Pregatite vara la gratar si iarna la grill, frigaruile sunt o combinatie excelenta de carne si legume si poate chiar si fructe pentru cine le prefera mai exotice. Ideal este sa condimentezi carnea si sa o lasi la marinat peste noapte, dar daca te grabesti, asa ca mine, se pot face si cu o ora inainte. 


Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 20 minute
18 frigarui


 















 

Ingrediente:

600 g pulpa de porc
1 piept de pui
2 dovlecei
1 ardei gras rosu
3 cepe
10 ciuperci champignon
ulei
sare
piper
boia dulce
condimente gratar
bete pentru frigarui

Preparare:

Carnea se taie cuburi nici prea groase nici prea subtiri, astfel incat sa se friga bine pe gratar.
Ciupercile se curata de piele, se spala si se taie pe jumatate. Dovleceii daca sunt subtiri se curata de coaja si se taie felii. Ceapa si ardeiul gras curatat de seminte se taie in cuburi de aceeasi marime cu carnea pentru a se frige toate in acelasi timp. 

Se aseaza toate legumele si carnea intercalat pe betele de frigarui in ce ordine se doreste. Se condimenteaza, se ung cu ulei, putin vin alb si se pun la frigare pe gratar sau pe grill foarte incins, dupa ce au stat la marinat cel putin o ora. 


Din cand in cand le mai ungem cu zeama de la marinat pentru a nu se usca si pentru a le da mai multa aroma. La frigarui dureaza mai mult pregatitul decat frigerea lor, dar merita pentru ca sunt foarte bune. Se servesc cu orice garnitura doriti. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu