CIORBA DE FASOLE BOABE
Timp necesar:2 ore
6 portii
Timp necesar:2 ore
6 portii
Ingrediente:
250 g fasole boabe
2 morcovi
1 ceapa mare
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 legatura patrunjel
3 rosii sau 2 linguri bulion
1 foaie de dafin
1 lingurita de cimbru
sare
piper
ulei
250 g fasole boabe
2 morcovi
1 ceapa mare
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
1 bucata de telina
1 ardei gras
1 legatura patrunjel
3 rosii sau 2 linguri bulion
1 foaie de dafin
1 lingurita de cimbru
sare
piper
ulei
Mod de preparare:
Boabele de fasole se spala si se lasa intr-un vas cu apa peste noapte sa se inmoaie. Punem fasolea la fiert in cca 1 litru de apa si de cand incepe sa clocoteasca se lasa la fiert 10 minute dupa care aruncam apa si punem alta fierbinte.
Boabele de fasole se spala si se lasa intr-un vas cu apa peste noapte sa se inmoaie. Punem fasolea la fiert in cca 1 litru de apa si de cand incepe sa clocoteasca se lasa la fiert 10 minute dupa care aruncam apa si punem alta fierbinte.
Lasam din nou sa clocoteasca 10 minute dupa care schimbam iar apa, de data asta punem cca 3 litri de apa pentru ca va scadea la fiert.
Se pun 2-3 linguri de ulei si 1 foaie de dafin si se lasa la fiert. Dupa 50 de minute adaugam legumele tocate marunt si lasam sa fiarba. Daca scade prea mult mai adaugam apa fierbinte.
Se pun 2-3 linguri de ulei si 1 foaie de dafin si se lasa la fiert. Dupa 50 de minute adaugam legumele tocate marunt si lasam sa fiarba. Daca scade prea mult mai adaugam apa fierbinte.
Dupa alte 40 de minute se adauga bulionul sau rosiile decojite, saram, piperam si punem cimbru. Eu am avut rosii intregi la borcan in suc de rosii, facute de mama mea si au fost tare bune.
Cand boabele de fasole si legumele sunt moi, inseamna ca ciorba este gata. Stingem focul si punem patrunjelul tocat marunt.
Cand boabele de fasole si legumele sunt moi, inseamna ca ciorba este gata. Stingem focul si punem patrunjelul tocat marunt.
Ciorba de fasole este foarte buna servita cu muraturi sau ceapa rosie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu