MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR
Timp de pregatire: 12 minute
Timp de coacere: 20-30 minute
6 portii
Timp de pregatire: 12 minute
Timp de coacere: 20-30 minute
6 portii
Ingrediente:
400 g macaroane
800 g branza de vaca, oaie sau capra
3 oua
4 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingura ulei
sare
50 g unt
400 g macaroane
800 g branza de vaca, oaie sau capra
3 oua
4 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingura ulei
sare
50 g unt
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun 2.5 litri de apa, 1 lingura de ulei, o jumatate lingurita sare si se pune la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca se pun macaroanele si se fierb cca 10 minute, pana se inmoaie.
Intr-un castron mai mare batem cele 3 oua cu zaharul, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si amestecam bine. Cand macaroanele sunt gata le punem intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge apa din ele, le trecem printr-un jet de apa rece si apoi, fara sa le scurgem complet de apa, le punem in castronul cu branza si le amestecam usor.
Intr-o cratita se pun 2.5 litri de apa, 1 lingura de ulei, o jumatate lingurita sare si se pune la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca se pun macaroanele si se fierb cca 10 minute, pana se inmoaie.
Intr-un castron mai mare batem cele 3 oua cu zaharul, dupa care adaugam branza rasa pe razatoarea mare si amestecam bine. Cand macaroanele sunt gata le punem intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge apa din ele, le trecem printr-un jet de apa rece si apoi, fara sa le scurgem complet de apa, le punem in castronul cu branza si le amestecam usor.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt, deasupra mai punem cateva felii de unt si presaram pliculetul de zahar vanilat pentru a se forma o crusta frumoasa.
Bagam tava la cuptorul incins si o lasam cca 20-30 de minute, pana cand incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci.
preferatele fetitei mele
RăspundețiȘtergeredar eu mai adaug si smantana
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerele am in plan pentru sambata
RăspundețiȘtergere