Translate

duminică, 25 noiembrie 2012

CARNE DE PORC CU SOS

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 1 ora si 30 de minute
4 portii

 


 















Ingrediente:
700 g carne de porc
2 cepe mari
1 morcov mare
3 ardei grasi
2 catei de usturoi
2 foi de dafin
400 g pasta de tomate
150 ml apa
1 legatura de patrunjel
3 linguri de ulei
sare, piper, 
cimbru

 
Mod de preparare:

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, dupa care le calim in 3-4 linguri de ulei. 
 

Cand ceapa devine aurie se adauga carnea taiata cuburi si 2 foi de dafin. Din cand in cand trebuie sa mestecam cu o lingura prin mancare pentru a nu se prinde carnea de cratita. 


Dupa 20 minute se adauga ardeiul gras tocat si 150 ml apa fierbinte. 


Punem capacul si lasam sa clocoteasca timp de 45 de minute. Daca scade prea rau sosul mai adaugam din cand in cand putina apa fierbinte.
Punem pasta de rosii, saram si condimentam, punem usturoiul tocat marunt si mai lasam la fiert inca 20 de minute. 


Cand carnea este moale si se vede uleiul la suprafata inseamna ca mancarea este gata. Oprim focul si punem patrunjelul tocat marunt. 


Se serveste cald cu orice garnitura si salata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu