VARZA DULCE CALITA CU CARNATI AFUMATI
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute
6 portii
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 30 minute
6 portii
Ingrediente:
2 kg de varza alba
1 ceapa mare
2 carnati afumati
3 linguri de ulei
2 foi de dafin
2 linguri pasta de tomate
1 legatura de marar
sare
piper
2 kg de varza alba
1 ceapa mare
2 carnati afumati
3 linguri de ulei
2 foi de dafin
2 linguri pasta de tomate
1 legatura de marar
sare
piper
Mod de preparare:
Dupa ce rupem primele foi de pe varza si le aruncam, spalam varza si apoi o tocam nu foarte fin. Varza astfel tocata o punem intr-un castron deocamdata.
Dupa ce rupem primele foi de pe varza si le aruncam, spalam varza si apoi o tocam nu foarte fin. Varza astfel tocata o punem intr-un castron deocamdata.
Ceapa curatata, o tocam fin si o punem la calit in 3 linguri de ulei. Cand ceapa devine aurie, punem o parte din varza tocata cat sa putem amesteca in oala fara sa dam varza pe afara. Dupa 2 minute varza va scadea si putem sa mai adaugam varza proaspat tocata si foile de dafin. Nu se poate pune toata varza odata pentru ca este prea voluminoasa si trebuie pusa in etape.
Separat prajim carnaciorii taiati in bucati.
Varza se caleste la foc moderat timp de 20 de minute cu capacul pus. Din cand in cand trebuie sa amestecam in mancare ca sa fim siguri ca nu se prinde de oala. Apoi adaugam pasta de tomate, carnaciorii, sare, piper si mai lasam la calit timp de 10 minute. Cand este gata stingem focul si punem mararul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu