Translate

duminică, 12 august 2012

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 50 minute
5 portii


















Ingrediente:
10 ardei grasi
500 g carne tocata porc (vita+porc, pui, curcan la alegere)
2 cepe
2 linguri orez
1 ou
sare, piper, boia
3 linguri faina
2 foi de dafin
3-4 linguri bulion
1 legatura patrunjel
ulei
 

Mod de preparare: 

Ardeii spalati bine, ii taiem roata la capatul cu codita si ii curatam de seminte. Ceapa curatata si spalata o tocam fin.
Punem intr-un castron carnea tocata, ceapa taiata fin, orezul spalat bine, oul, sare, piper si boia si amestecam bine de tot.
Cu o lingurita umplem ardeii cu acest amestec fara sa apasam foarte mult umplutura in ardei pentru ca nu mai are loc orezul sa creasca.

Dupa ce am umplut toti ardeii taiem cateva rondele de la 2 rosii si pe fiecare ardei punem capac o felie de rosie, dar cum eu nu am avut la indemana rosii am pus putina faina la capete si in felul acesta nu a iesit umplutura si s-a ingrosat si sosul.

Asezam ardeii umpluti intr-o cratita, punem apa cat sa nu treaca mult de ei, punem 2 foi de dafin si 2 linguri de ulei si ii punem la fiert. Daca scade apa prea mult mai completam cu apa fierbinte cam cat de mult sos vrem sa avem.
Dupa 35 de minute de cand incep sa fiarba, punem 4 linguri de bulion, sare si piper si ii mai lasam inca 15 minute la fiert, dupa care stingem focul si punem patrunjel tocat.
Eu prefer sa pun patrunjelul in farfurie peste ardei, asa se pastreaza mai proaspat aroma.

Sper sa va placa, pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu