CIORBA DE PERISOARE
Sunt regiuni din tara in care aceasta ciorba se gateste cu smantana sau cu bors, dar eu o prefer simpla. Reteta am invatat-o de la mama, cum de altfel majoritatea mancarurilor le prepar dupa retetele ei.
Timp pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 45 minute
6-7 portii
Timp pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 45 minute
6-7 portii
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 bucata radacina de telina
2 cepe
1 ardei gras
2-3 linguri bulion
ulei
sare
piper
patrunjel
Pentru cca 25 perisoare:
500 carne tocata amestec
1 ceapa
2 linguri de orez
patrunjel
1 ou
Preparare:
Legumele curatate, spalate si tocate marunt se pun la fiert in 3 litrii de apa. Intre timp pregatim perisoarele. Ceapa o tocam fin si o amestecam cu carnea tocata, oul, orezul spalat bine, patrunjelul tocat, sare si piper.
Legumele curatate, spalate si tocate marunt se pun la fiert in 3 litrii de apa. Intre timp pregatim perisoarele. Ceapa o tocam fin si o amestecam cu carnea tocata, oul, orezul spalat bine, patrunjelul tocat, sare si piper.
Le omogenizam bine, iar cu mana uda in apa rece formam
perisoarele rotunde si le asezam pe un platou pentru a fi pregatite de pus in
ciorbita.
Cand legumele sunt aproape fierte, dam focul mai
mic si punem perisoarele la fiert. Adunam spuma care se formeaza, iar dupa 10
minute de clocotit, adaugam, bulionul si mai lasam la fiert inca 15 minute. Cand
orezul din perisoare este fiert, ciorba este gata.
Daca punem rosii proaspete in ciorba, acestea
trebuiesc mai intai oparite si curatate de piele, apoi tocate marunt si puse in ciorba la fiert.
La final adaugam patrunjel proaspat tocat sau leustean tocat pentru cine il prefera.
La final adaugam patrunjel proaspat tocat sau leustean tocat pentru cine il prefera.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu