Translate

sâmbătă, 18 august 2012

IAURT CU COACAZE NEGRE SI ROSII

Din ce am citit pe internet, coacazele rosii si negre sunt foarte bune pentru digestie, iar consumate inainte de masa sunt adevarate tonice.

Coacazele rosii sunt cunoscute in unele regiuni sub numele de strugurei, au un gust acru puternic si se folosesc pentru compoturi, dulceata, siropuri, marmelada, prajituri. Se mai poate pune la fermentat si se prepara un vin tonic.

Se pot consuma fructe crude in orice cantitate. Este foarte bine insa sa se faca o cura de minimum 20 de zile. Cei care au greutate mai mare pot sa consume cantitati de pana la 300-500 g o data si pot sa faca acest lucru de 3 ori pe zi. In cantitati mai mici este remineralizant, tonic.

Afectiuni pentru care se recomanda: stimulent digestiv si drenor extrem de activ; obezitate, in digestia lenesa si in bolile de piele.

Coacazele negre are fructele mici, negre şi parfumate, dar gustul lor nu este prea placut. În schimb, calităţile terapeutice fac din coacăzul negru o minune a naturii. El dezintoxică organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea şi consolidarea oaselor, ajută la regenerarea organismului şi prelungeşte viaţa. Studii medicale recente arata ca substantele continute de boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER.

Eu m-am gandit sa le prepar cu iaurt pentru ca imi plac foarte mult iaurturile cu fructe si sunt foarte usor de preparat.

Timp de preparare: 10 minute
4 portii generoase


Ingrediente:

1 cana de coacaze negre curatate de codite
1 cana de coacaze rosii curatate de codite
2 cutii mari de iaurt Danone gras
putina frisca lichida pentru indulcire

Se spala fructele bine, se usuca pe un servetel si apoi se paseaza cu blender-ul stick. Se adauga iaurtul si putina frisca, se amesteca bine si gata.



Daca se foloseste robotul de bucatarie, se pun toate ingredientele si se paseaza, intr-un minut e gata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu