Ingrediente:
6 vinete
2 cepe
cca 6 linguri ulei
sare
2 cepe
cca 6 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
Vinetele se spala bine, se inteapa cu cutitul din loc in loc si se pun la copt pe fiecare parte, pana se inmoaie miezul bine si coaja se desprinde usor.
Vinetele se spala bine, se inteapa cu cutitul din loc in loc si se pun la copt pe fiecare parte, pana se inmoaie miezul bine si coaja se desprinde usor.
Metoda de copt difera la fiecare casa. Pe mine mama m-a invatat sa le fac la flacara de la aragaz. Se face multa mizerie, dar in felul acesta vinetele raman albe si nu se inegresc. Totusi daca acoperi aragazul cu folie de aluminiu, nu se mai murdareste asa de rau. O alta metoda despre care am citit pe net este sa le faci la cuptor, intr-o tava pe hartie de copt, le coci la 200 grade Celsius timp de vreo 40-45 minute (pana se inmoaie miezul), dar nu am incercat.
Dupa ce vinetele s-au copt, le curatam de coaja, si le punem intr-o tava inclinata pentru a se scurge zeama din ele, altfel vor fi apoase si putin amare.
Dupa ce vinetele s-au copt, le curatam de coaja, si le punem intr-o tava inclinata pentru a se scurge zeama din ele, altfel vor fi apoase si putin amare.
Dupa ce s-au scurs bine de zeama le taiem cotoarele si le tocam bine de tot, cu un cutit mare sau altceva, de preferat sa nu fie din metal, pentru a nu se inegri salata.
Vinetele tocate marunt le punem intr-un castron, adaugam sare, turnam ulei putin cate putin si le frecam bine pentru a se omogeniza.
Cand salata este putin sticloasa, si a capatat volum, adaugam ceapa tocata foarte fin si amestecam.
Salata este astfel gata si poate fi servita cu felii de rosii, felii de ardei gras sau amestecata cu maioneza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu