Translate

miercuri, 29 august 2012

CIORBA DE CURCAN CU ZEAMA DE VARZA

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 90 minute
6 portii




















Ingrediente:

1 aripa de curcan
2 morcovi
1 radacina pastarnac
2 cepe
1 felie groasa telina
1 cartof
1 jumatate ardei gras
fidea
1 lingura ulei
1 lingura bulion
sare si piper
600 ml zeama de varza acra
un buchet de leustean verde


Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert in apa cu putina sare si se spumeaza cand incepe sa clocoteasca. Dupa 10 minute de fiert, se scoate carnea, se spala si se pune mai departe la fiert intr-un alt vas cu apa fierbinte, impreuna cu 1 lingura de ulei. Intre timp tocam legumele cubulete si le adaugam la ciorba atunci cand carnea este pe jumatate fiarta, cam dupa 40 de minute. Daca ciorba scade la fiert completam cu cate putina apa fierbinte, pentru ca trebuie sa tinem cont ca spre final mai avem de pus si zeama de varza. De asemenea atentie si la cantitatea de sare pe care o punem mai bine la final deoarece zeama de varza este foarte sarata. Se lasa sa fiarba bine pana aproape se desprinde carnea de os si legumele au fiert, apoi adaugam 1 lingura de bulion, zeama de varza, putina fidea, piper si mai lasam 10 minute la fiert. La final se pune leustean tocat marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu