Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 120 minute
6-7 portii
400 g fasole boabe
500 g costita afumata
2 morcovi
1 ceapa
telina radacina
1 pastarnac
cimbru
2 foi dafin
1 lingura bulion
1 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei
sare
piper
Se spala fasolea si se pune intr-un vas cu apa peste noapte sa se inmoaie. Costita afumata se spala si se pune intr-un castron cu apa rece pentru 1 ora.
Fasolea se pune la fiert si dupa 10 minute de clocotit aruncam apa si punem alta fierbinte, lasam sa clocoteasca inca 10 minute dupa care schimbam iar apa, de data asta punem cca 3 litri de apa pentru ca va scadea la fiert. Se pun 1-2 foi de dafin si costita afumata in fasole si se lasa la fiert.
Cand fasolea se inmoaie putin punem legumele tocate (ceapa, morcovul, telina, pastarnacul), putin ulei si lasam sa fiarba la foc mic. Daca apa scade prea mult se completeaza cate putin cu apa fierbinte. Cand legumele se inmoaie punem 1 lingura bulion, sare, piper si putin cimbru si mai lasam 15 minute la fiert.
La final punem patrunjel proaspat tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu