Translate

marți, 14 august 2012

LASAGNA

Reteta este chiar de pe cutia de Lasagna Monte Banato pe care am cumparat-o.

Timp de pregatire: 25 minute
Timp de gatire: 70 minute
6 portii



Ingrediente:
2 cutii de foi Lasagna (eu am folosit 30 de foi, cate 10 foi pentru fiecare strat)
cascaval

Sos Bolognese
500 g carne tocata
700 g pasta de rosii
1 ceapa
1 morcov
3 catei usturoi
2 linguri ulei
sare
piper
salvie
rozmarin

Sos Bechamel
4 linguri unt
4 linguri faina
500 ml lapte
nucsoara

Mod de preparare:

Sosul Bechamel se prepara astfel: Se pune untul intr-o cratita pe foc la incins si se presara faina. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca continuu. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Este gata atunci cand s-a ingrosat ca o crema.

Sosul Bolognese se prepara astfel: Se caleste ceapa, morcovul si usturoiul tocate fin in 2 linguri de ulei. Se adauga carnea tocata si se lasa la calit cca 20 minute, dupa care se adauga si pasta de rosii. Se adauga 1 polonic de apa sau supa de legume si se mai lasa pe foc pana scade. Se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.


Intr-o cratita am pus apa la clocotit cu sare si putin ulei si in ea am inmuiat cate 5 felii de Lasagna, timp de 3 minute, sa nu se lipeasca intre ele prea rau pana am terminat de asezat toate straturile se sos si Lasagna. 

Eu am impartit sosurile in 3 parti egale.
Am uns o tava mica de 33cm/21cm cu unt. Se aseaza primul strat de Lasagna, se pune sos Bechamel, se rade putin cascaval, se pune sos Bolognese, se rade putin cascaval, se pune din nou un strat de Lasagna, apoi sos Bechamel, cascaval ras, sos Bolognese, cascaval ras, strat de Lasagna, sos Bechamel, cascaval ras, sos Bolognese si in final cascaval ras.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins pentru 20 minute, dupa care se indeparteaza flolia si se mai lasa la cuptor 10 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu